Olen ravintoloitsijoiden tytär ja viettänyt suurimman osan lapsuudestani ravintolassa. Opiskeluaikoina tein ravintola-alan töitä, pidän ruoanlaitosta ja rakastan keittokirjoja. Siitä huolimatta se mitä tekisin arkena ruoaksi, on aina yhtä vaikea keksiä. Neljän viikon kiertävä ruokalista on vielä alkutekijöissään mutta sitä hahmotellessa silmiini osui alla oleva raikas melonijuoma Yvette Van Bovenin Home Made kirjasta. Suosittelen sunnuntai brunssille mutta se maistui mainiolle myös lauantai-aamuna Marbellan auringon alla nautittuna.
2 limen mehu
1 ruokalusikallinen ruskeaa sokeria
2 cm tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
1/4 vesimelonia (ilman siemeniä ja kuoria)
1,5 dl appelsiinimehua
kourallinen mintunlehtiä
Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja nauti.
***
My parents had restaurants and I have spent a big part of my childhood in a restaurant. During my studies I worked as a waitress/bar tender, I like cooking and love cookbooks. However, every day I struggle with what to do for the dinner. My four-weeks-rotating-menu is still in its early stages but while drafting it I found the below recipe for a fresh melon soup. The recipe is from Home Made by Yvette Van Boven. I would recommend it for a Sunday brunch but it tasted delicious also on Saturday morning under the sun of Marbella.
Juice of 2 limes
1 tbsp brown sugar
2 cm fresh ginger, peeled and finely chopped
1/4 seedless watermeln, flesh only
150 ml orange juice
some mint leaves
Puree mixture using hand blender and enjoy.
No comments:
Post a Comment