Kuvan pannukakut eivät liity tapaukseen. Pancakes in the picture are not related to the case. |
Muuttaessani 19-vuotiaana omaan kotiin, ostin lapsuuden kodista opitun mallin mukaisesti joka kauppareissulla tertun banaaneja. Noin viikon kuluttua heitin mustuneen banaanitertun roskikseen. Tämän toistuttua joitakin kuukausia, havahduin pöyristyttävään banaanin tuhlaukseeni (Afrikassa on lapsia, joilla ei ole ruokaa!), totesin etten pidä banaaneista ja lopetin niiden ostamisen.
Muutama vuosi. havaintoni jälkeen (sittemmin lääkäriksi opiskellut) siskoni luki äärimmäisen tieteellistä "Syö oikein oman veriryhmäsi mukaan" kirjaa ja tiesi sen perusteella kertoa minulle, että yksi pahimpia ruoka-aineita AB+ veriryhmälleni on banaani. Uutinen ei yllättänyt minua ja pitäydyin erossa banaaneista. Kunnes...
Pari viime päivää kyläilimme Panchon kamun Massin luona Espoossa. Massin mamma (ja hyvä ystäväni) ilmoitti innosta poksahtelevana paistavansa meille aamiaiseksi banaanipannukakkuja. Sekä Massin isä (joka huom (!) kuuluu samaan veriryhmään kanssani) että minä suhtauduimme asiaan hieman skeptisesti. Kookosöljyssä paistettujen lättyjen tuoksu hälvensi hieman epäilyjäni, taivaallinen maku sai ne kutistumaan ja kun kuulin miten helppoja ja terveellisiä (ei sokeria, ei jauhoja) pannukakut on valmistaa, julistin banaaneille (vähintäänkin väli)rauhan.
Kokeilkaa näitä ja sulakaa.
1. Tarvitset tasamäärän munia ja banaaneja esim. 5 banaania ja 5 munaa.
2. Muusaa banaanit haarukalla ja sekoita kananmunat reippaasti muusatun banaanin joukkoon.
3. Mausta "taikina" kardemummalla, kanelilla ja vaniljauutteella.
4. Paista kuumalla pannulla kookosöljyssä pieniä pyöreitä lettuja.
2. Muusaa banaanit haarukalla ja sekoita kananmunat reippaasti muusatun banaanin joukkoon.
3. Mausta "taikina" kardemummalla, kanelilla ja vaniljauutteella.
4. Paista kuumalla pannulla kookosöljyssä pieniä pyöreitä lettuja.
5. Vatkaa kerma.
6. Mausta raastetulla sitruunan ja limen kuorella ja vaniljasokerilla / vanilja uutteella ja sokerilla.
6. Mausta raastetulla sitruunan ja limen kuorella ja vaniljasokerilla / vanilja uutteella ja sokerilla.
Nauti pannukakut kermavaahdon ja hillon ja/tai marjojen kera. MMMMMM....!!
***
When I was 19 and moved to my own apartment, I used to buy bananas as my mother did in my childhood home. After a week I threw the whole bunch of black bananas to garbage bin. The same happened every week until one day I noticed how much bananas I was wasting (and there are children in Africa without food!), realized that I don't like bananas and stopped buying them.
A couple of years later, my sister (who has since studied medicine and became a doctor) was reading a highly scientific book called "Eat Right for Your Blood Type" and told me that one of the worst ingredients for my blood type AB+ is banana. The news did not surprise me and I dissociated myself from bananas. Until...
Last few days we visited Pancho's buddy Massi in Espoo. As soon as we arrived, Massi's mother (and my dear friend) announced enthusiastic that she will make us banana pancakes for breakfast. Both Massi's father (who has the same blood type than I do) and I felt skeptic about the idea. The smell of the pancakes fried in coconut oil made me hesitate. The heavenly taste shrank my doubts and when I heard how incredibly easy and healthy (no sugar, no flour) these pancakes are, I declared (at least interim) peace to bananas.
Try this and melt!
You will need the same amount of bananas and eggs for example 5 bananas and 5 eggs. Mash bananas with a fork and whip the eggs with the mashed bananas. Add cardamom, cinnamon and vanilla extract. Pan-fry in coconut oil.
Whip cream and season with grated lime and lemon zest, sugar and vanilla extract.
Enjoy the pancakes with whipped cream, jam and/or fresh berries. MMMMMM....!!
No comments:
Post a Comment