Friday, May 16, 2014

Hey Baby, Shall We Have a Babyccino?


Pancho on loistava seuramies ja käyn hänen kanssaan mielelläni ravintoloissa ja kahviloissa. Kun kaipaamme pientä hengähdystaukoa matkoillamme tai kaupungilla ollessamme, istahdamme usein kahvilaan, tilaan Pancholle lämmintä maitoa ja itselleni otan cappuccinon, latten tai (terveellisellä tuulella ollessani) vihreän teen. Eilen opin tilaamaan Panchon juoman aivan uudella nimellä "babyccino"/"babycino". Sveitsissä juomaan kuuluu lämmintä ja vaahdotettua maitoa, joka tarjoillaan pieneen käteen sopivasta espressokupista ja koristellaan nopparelleilla, kaakaojauheella tai tarjotaan au naturel.
***
Pancho keeps me good company in restaurants and cafés and I often order him a glass of warm milk while I enjoy my cafe latte, cappuccino or (if I am on a healthy mood) green tea. Yesterday I learnt there is a special name for his drink: "babycino"/ "babyccino". In Switzerland babycino means warm and frothed milk served in a espresso cup which suits perfectly for the little hands. Babycino can be decorated with sprinkles, chocolate flakes or served au naturel.

  Tein asiasta pientä selvitystä ja sain tietää googlelta, että babyccinot ovat erityisen suosittuja Amerikassa ja Australiassa ja samaa juomaa voi saada myös kofeiinittomalla kahvilla. Tästä johtuen asian tiimoilta löytyy myös jyrkkiä mielipiteitä, joissa babyccinot tuomitaan turmion tienä, joka johtaa myöhemmin lapsen kahviaddiktioon. Itse henkilökohtaisesti en antaisi Pancholle kahvin makuista juomaa sillä itsekin haluaisin kahvista kokonaan eroon mutta tarjoan hänelle mielelläni lämmintä maitoa, opetan kahvila/teehuonekulttuuria, rentoa istuskelua ja mukavaa jutustelua lämpimän kupin ääressä. Oma erikoisjuoma lapselle antaa myös äidille ainakin yhden rauhallisen viisiminuuttisen nauttia oma juoma arjen kiireen keskellä. Mitä mieltä olet? Antaisitko lapselle (vain maitoa sisältävän) babyccinon? Jos et antaisi, paheksutko jos joku muu antaa? Mitä mieltä olet kofeiinittomasta mutta kahvinmakuisesta juomasta lapselle? Olisi mielenkiintoista kuulla ajatuksianne.

Ihanaa viikonloppua!

P.S. Olittepa juomasta mitä mieltä tahansa, ihanaa inspiraatiota sisustukseen, lasten muotiin, ruokaresepteihin, askarteluihin, lastenjuhliin yms. voi käydä hakemassa Babyccino Kids:n Pinterest sivuilla.

***
I made some research on the issue and Google told me that babyccinos are very popular in the US and Australia where babyccinos might also be served with decaf coffee. Therefore there are also strong opinions against babycinos, stating that giving your child a babycino, you will lead him/her the way to be a coffeine addict some day. Personally I would not introduce the taste of coffee (not even decaf) to Pancho as I would like to reduce or even stop drinking coffee myself but I don't see any harm on giving him warm milk, teaching him a culture of sitting down in a café/tea house and spending nice and relaxed social time together over a cup of a warm drink. I also think that a kid's special drink will allow moms at least one peaceful 5 minutes break to enjoy her coffee/tea. What do you think? Would you give a child a babycino (just warm and foamed milk)? Would you give a bad look if you saw a child drinking it? What do you think about the babycino including decaf coffee? I would love to hear your opinions.

Have a lovely weekend!

P.S. No matter what you think about babycino drink, you may get inspired on decor, children's fashion, children's party ideas, recipes, crafts for Kids etc. by Babyccino Kids on Pinterest.

4 comments:

 1. Mielestäni lasten ottaminen mukaan kahviloihin ja ravintoloihin on hieno asia, sillä he oppivat sosiaalisia taitoja ja kun ympäristö ja seura on turvallista, he varmasti nauttivat näistä tilanteista aikuisen lailla. Mielestäni babyccino on aivan ihanan kuuloinen juttu, ja eihän lapsi ymmärrä kahvista mitään, jos ei sitä hänelle anna, eli en näe tässä mitään väärää, päin vastoin. Pitäisikin lähteä kaverin ja hänen lapsensa kanssa Helsingin kahviloihin ja testata, josko sieltä saisi myös babyccinoa! :) Kerron sitten miten meni, kun olemme tehneet testikierroksen.

  ReplyDelete
 2. Kiitos Anonymous, olipa kiva kuulla mielipiteesi. Näin minäkin sen ajattelen mutta en tosiaan itse antaisi kofeiinitontakaan kahvia lapselle. Jään mielenkiinnolla ja innolla odottamaan testituloksia Helsingin kahviloista!

  ReplyDelete
 3. Kuopion torilta sain babycinot meidät pojille. 5v joi sitä ylpeänä matkien äitinsä tapaa juoda kahvia, mutta 3v ilmoitti ettei tykkää kahvista ja halusi jääkylmää vettä. Molemmat osasivat arvostaa tassilla ollutta Fazerin sinistä ��. Kyllä minun mielestä lapsille voi antaa kahvikupista juotavaa. En näe vaaraa sille että Se lisäisi riskiä kahvinjuontiin. Annetaanhan lapsille usein alkoholitonta juomaa alkumaljana(tai meillä ainakin annetaan limpparia tai mehua) eikä mulle ole koskaan tullut mieleen että Se opettaisi heitä juomaan alkoholia. Meidän lapset ovat juhlissa olleet hyvin innoissaan tällaisesta kippistelystä ja kerran vieraiden tultua vanhin kutsui kaikki lapset leikkihuoneeseen lasit kädessään ja toivotti nämä tervetulleeksi omatoimisesti. Itse uskon, että mallioppimalla ja mukana olemalla he oppivat parhaiten ja saavat hyviä muistoja ��.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olipa hauska kuulla, että Kuopion torillakin babycinot onnistuivat! Ja aivan mahtava tuo tervetulomaljan kohotus-juttu, varsin fiksu pieni isäntä! Olen samaa mieltä mallin antamisesta erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa mutta kun löysin netistä niin jyrkkiä mielipiteitä, kiinnostuin tietämään mitä omat lukijani asiasta ajattelevat. Kiitos, kun kävit kommentoimassa!

   Delete